was successfully added to your cart.

Excellente mbo-studenten ontwikkelen WE AR Amsterdam

Kom het virtuele pixel-art kunstwerk van de app WE AR Amsterdam in Augmented Reality bekijken in de OBA. Iedereen kan meetekenen aan deze ode aan de stad.

Excellente mbo-studenten van negen verschillende opleidingen van het Mediacollege Amsterdam hebben in opdracht van MediaBites Amsterdam en 180Amsterdammers een bijzonder project gerealiseerd. In slechts zes weken bouwden de studenten een app die Amsterdammers verbindt en een ode brengt aan de stad Amsterdam. Dit deden zij ter ere van Burgermeester Van der Laan, die naast burgervader van Amsterdam, ook burgervader van de app is.

Hoe werkt het?

Iedereen kan vanuit elke locatie meetekenen via de app. Op deze manier willen de makers van de app de missie die burgemeester van der Laan heeft, vereeuwigen: het samenbrengen en verbinden van inwoners van Amsterdam ongeacht cultuur, afkomst of sociale klasse. Het canvas is oneindig en ontwikkelt zich daarmee tot in de eeuwigheid. Net zoals de stad Amsterdam.

Augmented reality

De time-lapse van het maakproces van de eerste weken wordt in juni aangeboden aan Burgemeester Van der Laan. Het gehele canvas kan alleen op onderstaande plekken in augmented reality worden bekeken.

Lancering app
Vanaf donderdag 18 mei is de app ook te downloaden in alle app-stores. Vrijdag 19 mei om 17.00 uur wordt de app persoonlijk gepresenteerd aan Wethouder Simone Kukenheim.